Clubreglement


Lidgeld

Het lidgeld bedraagt 50 euro en wordt bij de aanvang van het nieuwe jaar betaald.

In het begin van het jaar wordt een clubkalender samengesteld, alleen deze ritten tellen mee voor het clubklassement. Het is wel mogelijk dat de locatie van deze ritten soms bijgestuurd wordt door het bestuur, bijvoorbeeld bij te modderig parcours, te slecht weer of te verre locatie, er zal in dit geval getracht worden daarin de beste oplossing te vinden.

Ieder lid betaald 2 euro aan de club voor deelname aan ieder toerrit + 4 euro voor de inschrijving van toerrit, totaal 6 euro. -Is de inschrijving van de toerrit duurder dan 4 euro dan past de clubkas bij. Enkel voor normale afstanden die door iedereen worden gereden.

De club bied de mogelijkheid om een 10 rittenkaart aan te kopen tegen de prijs van € 50 wat een korting van € 10 betekend, voor de rittenkaart van 5 ritten à € 30 is geen korting voorzien.

Ieder lid dient zich aan de afspraken van de jaarvergadering te houden.


Techniek & materiaal

Fietsen moeten technisch in orde zijn.

Ieder lid moet steeds hulpgereedschap bij hebben bij pech +binnenband+ oppompgereedschap (pomp of luchtflesjes), indien dit niet het geval is kan dit gekocht worden van de club tegen de prijs van een dagrit (€ 6) per item door een knip extra in de rittenkaart of betaling aan de clubkas.

Wanneer er iemand tijdens de rit materiaal of andere pech heeft wordt er indien nodig steeds hulp aangeboden.

In de groep zal steeds iemand de rugzak dragen met het EHBO materiaal + de clubGSM. De clubGSM zal gebruikt worden om tijdens het WEEKEND te dienen als aanspreekpunt. De clubGSM (0477 55 41 60) ligt in de camionette.

Fietshelm en fietshandschoenen moeten steeds gedragen worden, ook bij wegritten !! De fietsbril is zeker geen overbodige luxe maar een aan te raden must.


Toerritten

Bij de start van ieder toerrit worden er afspraken gemaakt om de groep op te splitsen in twee groepen, de sportieve groep (iets hoger tempo) en de recreatieve (gewoon tempo) groep. Hiermee willen we het onnodig wachten op de rest van de groep van de snellere leden( of beter getrainde ) verminderen. Deze twee groepen dienen eveneens in de groep met elkaar rekening te houden zodanig dat er nooit iemand achtergelaten wordt, bij de splitsingen moet er nog steeds gewacht worden zodanig dat we steeds weten waar iedereen van de club zich bevindt. Er wordt nooit iemand van de groep alleen achterlaten !! tenzij hij dat natuurlijk zelf wil. De laatste 10km van het traject mag er wel nog versneld worden indien men dat wil.

Er worden geen papier, plastic van drank of eten tijdens de rit weggegooid want de natuur is geen vuilnisbelt. Iedereen neemt zijn eigen afval mee naar huis.

Tijdens de rit wordt er niet buiten het aangeduide parkoer gereden zodanig dat er zeker geen vernielingen aan de natuur aangebracht worden.

Er word steeds respect en voorrang getoond aan de andere gebruikers (fietsers, joggers, wandelaars, paardrijders, enz.) op het parkoers.

Ieder lid dient tijdens de toeritten zijn clubkleding te dragen. Dit betekent de clubkledij welke aan de huidige sponsors beantwoord, dus geen oude kleding. Hier zal zeer streng op toe gezien worden.

Wanneer er geen rit van 40 km op de toerrit voorzien is, vb alleen maar 20km en 35 km dan wordt de 35km als grote rit aangenomen. Wanneer er nu 20km,40km,60 km op een toerrit zou kunnen gereden worden,dan zal de 40km als grote toer genomen worden.

Wie zijn eigen voertuig gebruikt om op de locatie te geraken en daarbij leden meeneemt wordt daarvoor vergoed volgens afspraak( 0.150 euro/km). Hierbij wordt steeds getracht het strikte minimum aan wagens te laten rijden. (deze bedragen worden cash betaald, dit de volgende zondag volgend op de zondag dat er met de auto is gereden).  Er zal ook steeds getracht worden bij het rijden van en naar de locatie van de toerrit om samen te blijven met de voertuigen. Samen uit, samen thuis.


Clubkampioenschap

Wie 25 ritten haalt krijgt een cadeaubon van 50 euro – Wie 20 ritten haalt krijgt een cadeaubon van 20 euro. Voor het clubkampioenschap krijgt de persoon die 1ste wordt een extra cadeaubon van 40 euro 2de 30 euro 3de 10 euro

Cadeaucheques worden enkel gegeven als er wordt ingeschreven voor 2014.

Voor het clubkampioenschap zal er met gelijke standen rekening gehouden worden met het aantal grote (+40km) of kleine (- 40km) afstanden dat de deelnemers zullen rijden tijdens de toerritten. Wie het meest aantal grote ritten op zijn actief heeft krijgt dan de voorkeur.

Wanneer er door omstandigheden, op de locatie toegekomen, het lid zijn toerrit niet kan starten, zal deze rit ook niet meetellen voor het clubkampioenschap.


Andere activiteiten.

Wanneer er activiteiten georganiseerd worden door de club wordt er aan ieder lid zoveel mogelijk medewerking gevraagd.  De bedoeling van deze activiteiten is om geld in de clubkas te krijgen. Zonder dit geld zou de club de toerritten ’s zondags en het clubweekend in de Ardennen niet aan deze democratische prijzen kunnen aanbieden.

Geef een reactie